jail-esbjerg.dk

jail-esbjerg.dk
Nem og sund mad

Nem og sund mad

De fleste mennesker er godt klar over, at en sund kost er vigtig i forhold til trivsel og livskvalitet. Det er nemlig lettere at undgå ubehagelige og hæmmende livsstilssygdomme, hvis der er styr på den mad, man spiser. Samtidig giver god mad god energi, og hvis du gerne vil være til stede i hverdagen, så er det essentielt, at du spiser ordentlig mad. Det eneste problem er dog, at det godt kan være tidskrævende at stå i køkkenet og tilberede sunde retter. Heldigvis kan du skyde nogle genveje til den sunde mad, så processen bliver både underholdende og let.

Hurtige juices

Det er rimeligt ligetil at skære nogle frugter og hælde dem ned i en juicemaskine. Men resultatet kan blive yderst velsmagende, og samtidig er det muligt at blande alle mulige grøntsager i, så du bliver sund på farten. Spinatjuice er en nærende og velsmagende klassiker, der garanteret vil kunne give dig et energiboost i hverdagen. Gode juicer kræver dog en god juicemaskine, men det behøver heller ikke at være et problem. Du kan for eksempel anskaffe dig en Centrifugal Juicer, der kan købes i mange forskellige modeller og som kan fremtrylle lækre juices lynhurtigt. Listen over smagskombinationer er uendelig, og med en juicemaskine har du virkelig mulighed for at prøve dig frem i det sunde køkken.

Alsidige salater

Når der bliver sagt sund mad, er salat sandsynligvis en af de første madvarer, du kommer i tanke om. Det er da heller ikke så mærkeligt, for en salat er ofte proppet med sunde sager. Man kan selvfølgelig ikke leve af dem alene, nøjagtigt som det er tilfældet med juices, men de kan være en rigtig god og let hjælp til at blive mere sund i hverdagen. Salater er nemlig en rigtig alsidig ret, for du kan blande næsten hvad som helst i dem. Cæsarsalaten er et kendt eksempel på, at der sagtens kan indgå kød, og du kan også eksperimentere med forskellige lækre frugter og nødder. Det kræver sjældent de store kulinariske evner, så salaten er i de fleste tilfælde både nem og sund.